Konec druhé sezóny – ohlédnutí

Tak máme za sebou druhou sezóna, která nám přinesla spousty zajímavých poznání a zkušeností. Například jsme poznali, jak je důležité přesně znát pravidla dané asociace. Nezamrzí snad víc, když taková neznalost trenérky stojí tým medaili, přestože je na tento problém upozorněna, ale co bylo, to bylo :). Úspěchy našich členek již zde nebudu znova vyjmenovávat, všechna jsou popsaný v předešlých článcích, ale u jednoho bych se zastavil. Nejen že ho považuji za nejlepší výsledek naší členky, ale myslím že se jedná o nejlepší výsledek který mažoretka ze Štětí a okolí dosáhla. Tím určitě nechci nějakým způsobem znehodnocovat výsledky jiných, kdy máme ve městě i několik vítězů republikového finále, a účastnice ME, osobně si vážím všech vybojovaných umístění, bez ohledu na medaile.

Teď k tomu výsledku, jedná se o Andrejku Šišmišovou (6 let), která při své první sezóně coby sólistka dosáhla na titul druhý vícemistr ČR v kategorii děti, tedy 3 místo. Škoda jen že tato věková kategorie neměla postup na ME, kde by se určitě taktéž neztratila. Při tom to cesta nebyla lehká, Andrejka nejdříve na Region Cupu v Příbrami obsadila druhé místo ze 7 startujících (Celkem se konaly 4 Region Cupy, dva v Čechách a dva na Moravě). Následovalo mistrovství Čech v Trutnově, kde Ája vybojovala 6 místo z 11 startujících. Zde jsem ji poprvé viděl uronit slzičku, ale ani tento „neúspěch“ ji nezlomil a nevzdala to, právě naopak. Na MČR v Brně pak vybojovala již uvedené nádherné 3 místo ze 17 startujících a to s minimální ztrátou na vítězku. Za tímto výsledkem stojí vynikající spolupráce mezi Ájou a trenérkou Vali (nejvyšší obdržené známky za choreografii v dané kategorii), důvěra a podpora rodičů. Zde je krásně vidět jak se vyplatí pokračovat ve vybojovaných postupech, přestože to může vypadat bez možností se v dalším kolem umístit, nebo si polepšit, opak může být pravdou. Každá soutěž je jiná, důležité je vždy do každého vystoupení jít naplno, a hlavně si věřit a to i přesto, že třeba začátek sestavy nevyjde podle představ.

Těšíme se na další sezónu, která bude s největší pravděpodobností zaměřena na sóloformace, tedy sóla, dua (tria) a miniformace. Dále se otvírá avizovaný twirlingový oddíl a vyjedeme i s dalšími kategoriemi, které na počátku sezóny představíme.

Děvčatům, co z našeho klubu odešla, přeji v nových klubech, oddílech nebo jiných uskupení hodně úspěchů, vzájemného porozumění a osobního růstu.